Norsk kommun

norsk kommun

Nordkapps kommun (norska: Nordkapp kommune) är en kommun i Finnmark fylke i Norge. Kommunen utgörs av Magerøya, och delar av fastlandet på östra och västra sidan av Porsangerfjorden. Huvudort är Honningsvåg. I kommunen finns den berömda klippan Nordkap och Knivskjellodden. Medan det finns kommuner i Sverige är antalet i Norge drygt De norska kommunerna är ofta mycket små i jämförelse med de svenska. Den minsta kommunen är ön Utsira, som bara har invånare. Liksom i Sverige finns det tre förvaltningsnivåer, med staten, landstingen (fylkena) och. Norges kommuner är till antalet (). De täcker hela Fastlands-Norge, medan biländerna Jan Mayen och Svalbard utgör kommunfria områden. Dock har Longyearbyen på Svalbard sedan en kommunliknande administration kallad lokalstyre. Utöver de primärkommunerna finns även 19 fylkeskommuner.

Norsk kommun Video

Sala Kommun Refugee Center

Norsk kommun - man prislistorna

Hämtad från " https: Detta gjorde möjligen att behovet av genomgripande rikstäckande kommunreformer inte varit lika stort som i Danmark och Sverige. För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Visningar Visa Redigera Redigera wikitext Visa historik. Antalet skall fram till år minskas från till cirka norsk kommun

Norsk kommun - stor

Alla kommuner har samma status och styrs i enlighet med Kommuneloven från Kåfjord är en fjordarm av Lyngenfjorden. För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Denna Norge -relaterade geografiartikel saknar väsentlig information. Detta gjorde möjligen att behovet av genomgripande rikstäckande kommunreformer inte varit lika stort som i Danmark och Sverige. Verktyg Sidor som länkar hit Relaterade ändringar Specialsidor Permanent länk Sidinformation Wikidataobjekt Använd denna sida som referens.