Kulning

   svt nyheter app 1 Comments

kulning

När jag var tolv år hörde jag kulning för första gången. Jag var på en klassresa i Stockholm och vi besökte ett musik-muséum, där en kvinna guidade oss runt och berätta om musikens historia. Jag minns ingenting från det besöket, förutom ett minne som etsat sig fast i mitt hjärta och som jag minns in i. När fäbodbruket var i gång kallade fäbodkullorna på sina kor med hjälp av rösten. Kullorna kunde få fram toner som nådde flera kilometer in i skogen med. Kulning är en gammal lockteknik som användes på fäbodarna förr,. och har kommunikation över långa avstånd som främsta syfte. Kommunikation mellan människor och från människa till djur/tamboskap. Kulning har med största sannolikhet använts så länge som man haft tamboskap. Man behöver inte kunna sjunga för att.

Kulning Video

"Kulning" vs "Hollering" Lockrop har använts som arbetsredskap inom fäbodkulturen imouto sae ireba ii se  fäboddrift  - för att locka på boskap och för att kommunicera mellan fäbodar ute i skogarna. Kvinna i årsåldern kulning försvunnen. Uppmärksamheten hon säfflebostäder sedan dess var inget hon hade förväntat sig. Du lyckades locka ner hunden från övervåningen men det vart bra det för nu ska han och katten få mat! Så imperium romanum kanske än fler hittar fram och bevarar den vackra kulningen. Jag var bose qc20 en klassresa i Stockholm och vi besökte ett musik-muséum, där en kvinna guidade oss runt och berätta om musikens historia.

Kulning - comes

Lockrop har använts som arbetsredskap inom fäbodkulturen - se  fäboddrift  - för att locka på boskap och för att kommunicera mellan fäbodar ute i skogarna. Klippet som ligger ute på nätet spelade Jonna in bara några dagar efter att hon kände att hon lyckades kula för första gången. Jonna Jinton vill rädda mjölkbönderna — "Vi konsumenter måste kunna göra någonting". Jonna tror att många av hennes Facebook-följare lockas av samma mystik som henne själv och flera av kommentarerna visar att de blir berörda av hennes kulning. Alla artiklar som behöver källor Alla artiklar som behöver enstaka källor Artiklar som behöver enstaka källor Har själv velat lära mig, provat i lite i skogen, vissa platser fyller upp en med en känsla som kan få en att vilja ropa.